SCHILDERWERKEN:

Zijn uw deuren en kozijnen toe aan een nieuwe lik verf? Of heeft u uw kozijnen laten schilderen en wilt u hier meer informatie over hebben? Hier vindt u informatie over het schilderen.

Wanneer uw kozijnen en deuren schilderen?

Het schilderwerk aan uw kozijnen gaat jaren mee, maar dient hiervoor wel regelmatig schoongemaakt te worden. Ook is het belangrijk een goede ventilatie in uw huis te hebben. Over het algemeen gaat het buitenschilderwerk van uw kozijnen zo’n drie tot vijf jaar mee, afhankelijk van de ligging, locatie en weersinvloeden. Het binnen schilderwerk van uw kozijnen dient eens in de vijf tot zeven jaar bijgewerkt te worden. De beste manier om te bekijken of u uw kozijnen weer moet laten schilderen is deze te checken op scheurtjes in de verf, met name in de liggende delen. Ook open verbindingen dienen hersteld te worden. Verf die slecht gehecht is op uw kozijnen geven u het signaal dat het schilderwerk bijgewerkt moet worden. Dit kan voorkomen door middel van blaasjes in de verf of verpoedering/afgeven van de verf.

Houten kozijnen en deuren schilderen

Hebt u houten deur- of raamkozijnen in uw huis, dan is het raadzaam het schilderwerk van uw kozijnen minimaal vier keer per jaar met een sopje te reinigen. Hiermee beschermt uw het houtwerk en behoudt het de fraaie uitstraling. Als u uw kozijnen niet bijtijds bijwerkt en schildert kan het voorkomen dat er houtrot ontstaat. Het voordeel van een houten kozijn is, naast de authentieke uitstraling, dat u deze altijd elke kleur kunt geven die u wilt. Kunststof of aluminium kozijnen en deuren schilderen Aluminium en kunststof kozijnen worden over het algemeen direct geleverd in de door u gewenste kleur. Het schilderen van deze kozijnen vergt vakmanschap en u moet hiervoor de juiste primer gebruiken. Zodoende hecht de verf goed wat de levensduur van uw schilderwerk verlengt.

In welke kleur uw kozijn of deur schilderen?

Wilt u uw kozijnen een nieuwe frisse kleur geven? Met het gebruik van de juiste lakken kunt u uw woning de uitstraling geven die u wilt. Let wel op bij het kiezen van een kleur voor uw buitenschilderwerk. Het kan namelijk voorkomen dat er bepaalde kleurvoorschriften in uw gemeente gelden.

Neem contact met mij op om uw situatie te bekijken en een passende offerte te maken.